Mærk maden – visualisering

 

 

Vaner er en slags kobling, som du selv eller andre har skabt for dig på et tidspunkt i dit liv – helt ubevidst.

Og tingene har altså kun den værdi, vi selv tillægger dem.

En rigtig god øvelse, når du står i en situation, hvor du plejer at gøre noget bestemt, eller hvor du normalt ville handle helt automatisk – er igen at lytte til din krop og din mavefornemmelse.

Forestil dig nu, at sidder ved et bord med et fad fyldt med lækkert hjemmelavet konfekt. Din yndlings med marcinpan og nougat overtrukket med mørk chokolade. Tænderne løber allerede i vand ved tanken om den velkendte delikate smag fra sidste jul og mange jul før den.

Inden du tog hjemmefra, havde du besluttet dig for ikke at gå amok i julesager denne dag – igen. Men nu hvor du sidder der, tænker du slet ikke over det, du har allerede spist 2 stykker – det foregår helt ubevidst, som om der er en anden, der styrer din hånd, der bare rækker ud efter konfekten – styret af autopiloten ,

Holdt, stop, time-out – tag lige din krop med på råd.

Prøv lige at forestille dig hvordan det vil føles at spise denne konfekt. Start med at fornemme konfekten inde i munden.

  • Mærk efter hvordan det vil føles, når den glider ned i halsen og igennem spiserøret.
  • Nu ligger den i mavesækken, hvordan føles det?
  • Hvordan har du det i din mave, efter du HAR spist konfekten? – føler du dig fx oppustet?
  • Hvordan har du det i resten af kroppen? Har du kvalme eller utilpashed?
  • Hvordan har du det med dig selv? Har du dårlig samvittighed? fortryder du?

Hvis du efter denne øvelse føler dig bare den mindste smule usikker på, om du vil alligevel vil byde dig selv at spise mere, så drop det.

Kan du derimod gennemgå øvelsen og stadig føle dig fast besluttet for at det er det helt rigtige for dig at spise endnu et stykke, ja, så tag endelig et stykke til OG spis det med god samvittighed.

På denne måde bliver du i stand til at tage aktive valg ud fra din kropsbevidsthed OG du slipper for efterfølgende dårlig samvittighed og selvbebrejdelser, fordi du lod autopiloten vælge for dig og bagefter fortrød at du ikke nøjedes med et eller to stykker eller helt undlod den dag.

 

Online kursus i livstilsændring

Denne visualiseringsøvelse er fra modul 3 i mit online kursus. Dette modul handler om sukker, og hvordan du kan bryde med din sukkertrang – både fysiologisk via kostsammensætninger og mentalt via bevidsthedsændringer.

Læs mere om dette spændende modul og resten af kurset her:

“Tab dig på den sunde måde – og få et vægttab, der holder”

 

Vil du høre den sidste øvelser igen?

  1. Advent: Brug din mavefornemmelse som GPS