Brug din mavefornemmelse som GPS

 

Denne øvelse handler om, hvordan du kan begynde at blive mere bevidst om de signaler, din krop hele tiden prøver på at sende til dig.

Du er ikke altid opmærksom på disse signaler, fordi du er så styret af autopiloten.

Autopiloten er  dine vaner og din underbevidsthed, som tror den ved, hvad du vil have – vurderet ud fra det du plejer at gøre og det du plejer at spise.

Men når du gerne vil skabe en forandring, og aktivt og helt bevidst SELV vil bestemme, hvad du vil spise, så må du tage kroppen med på råd.

Kroppen kan nemlig hjælpe dig med at finde din egen vej UDEN at du skal rette dig efter forskellige kure, kalorietælling og andre former for kontrol.

Så begynd at samarbejde med din krop.

Hver gang du mærker sult eller craving eller er i en spisesituation, hvor du normalt bliver styret af din autopilot, så øv dig i at mærke efter, hvad du i virkeligheden har brug for, og hvad der vil gavne dig og din proces.

 

Spørg dig selv og din krop, fx?

  • Er jeg virkelig sulten lige nu?
  • Vil det være godt for mig at spise …. lige nu?
  • Hvad kunne jeg ellers spise, der var var bedre for min proces?
  • Er det kærlighed til mig at spise dette?

 

Når du på denne måde begynder at lytte til din krop og derefter tager aktive sunde valg, så vil din underbevidsthed efterhånden støtte dig. Den begynder at forstå, at du tager nye valg, fordi du er ved at ændre dine tanke- og handlemønster.

 

Og når du begynder at lytte til dig selv og dermed tager dig selv mere alvorligt, så vil du også opleve en indre styrke og selvtilfredshed, der får dig til at holde fast i dine valg. Du kan altså bruge maden som et middel til at styrke din selvfølelse og dit selvværd, fordi du fra nu af kun vil byde dig selv det bedste. Fordi du fortjener det bedste.

Og så har du brudt den onde cirkel og er trådt ind i en ny positiv og støttende cirkel i stedet for.

Det kræver naturligvis en del tid og træning, men start nu, øv dig og mærk den forskel, der sker hen af vejen. Med tiden vil du opleve, at det sker helt ubevidst for dig, fordi det er blevet til en ny vane at lade dig guide af din mavefornemmelse.