Grønkålssalat med dressing

 

grønkålssalat

 

Ingredienser grønkålssalat:

200 g. fintsnittet grønkål
200 g. quinoa
250 g. små tomater
100 g. soltørrede tomater i fine strimler

 

Ingredienser flødedressing:

2 1/2 dl sojafløde
1 dl koldt vand
4-5 spsk citronsaft
5 spsk gærflager
3-4 tsk hvidløgspulver
2 tsk karry
lidt røget paprika
2 tsk salt (eller efter smag)
lidt friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:


Skyld og hak grønkålen. Skyld og kog quinoaen efter anvisningen på pakken og dræn resten af vandet fra. Hæld den varme quinoa over grønkålen. Skær de små tomater i halve, snit strimler af de soltørrede tomater og bland det så i salaten.

Lav dressingen af alle ingredienserne og smag den til. Når du er tilfreds med dressingen, rører du den sammen med salaten og serverer.

Salaten kan anvendes som tilbehør eller som fyld i en wrap med fx kyllingestykker.

Gærflager er en slags osteerstatning, der er rig på protein og B-vitaminer og har en jævnende effekt.