Lamme frikadeller m. grønkål

lammefrikadeller

 

 

Ingredienser:

400 g hakket lammekød
2 løg
8-10 tørrede tomater
100 g feta
3-4 fed hvidløg
Kapers
2 æg
1 dl mel (fx speltmel eller rismel)
Himalaya salt og friskkværnet peber
Jomfru kokosolie/olivenolie

3 løg
3 æbler
1 spsk. karry
Jomfru kokosolie/olivenolie
450 gr. hakket grønkål (evt. frossen)
2 spsk. fløde eller sojafløde

 

Fremgangsmåde:

Hak løg og tomater fint. Rør det hele sammen enten med røremaskine eller i hånden. Form små frikadeller med ske eller i hånden, og steg dem brune på alle sider på panden i olien.

Skær løg og æbler i tern og svits dem i olie og karry. Tilsæt grønkål og til sidst de øvrige ingredienser undtagen fløde, og lad det simre 5 min. Legér med fløden og smag til med salt og peber.