Muslibar
– den sikre vinder til dit sunde mellemmåltid
Muslibar med masser af frø, kerner og andre sunde sager.
Denne sunde og lækre muslibar er simpelthen genial og lige til at pakke ned i tasken og have med på farten.
Når du på den måde er forberedt på dit mellemmåltid, slipper du for at forgribe dig på ting og sager, der ikke støtter dit vægttabsønske.
Den lille muslibar indeholder kun ca. 100 kcal og er helt glutenfri, hvis du vælger at bruge glutenfri melsorter som fx quinoamel, fuldkornsrismel eller boghvedemel.
Ingredienser til muslibar:
200 g grovvalsede havregryn/ruggryn
40 g rørsukker (eller sukrin uden kcal) 2 tsk kanel
½ tsk salt
50 g fuldkornsrismel
50 g rugmel
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
50 g mandler/hasselnødder (groft hakkede)
50 g kokosmel
100 g rosiner
25 g tørrede tranebær
1 æble revet
1/2 dl honning
½ dl olivenolie
2 æg

Fremgangsmåde:
Bland havregryn, sukker, kanel, salt og mel i en stor skål og bland det grundigt. Tilsæt kerner, kokosmel, rosiner og tranebær og bland igen.
Kom revet æble i skålen. Pisk honning, olie og æg sammen og hæld det i massen og bland grundigt, indtil al væden er opsuget (Massen må ikke være for ”tør”).
Pres massen i en form (32 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir.
Bag müslibarerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 min. Tag dem ud og lad dem køle en smule. Skru ovnen ned til 125 grader.
Tag müslibarerne ud af formen og skær dem ud med en stor kniv, inden massen bliver helt kold. Sæt dem på en rist og bag dem i ca. 15 min. ved 125 grader.
Lad dem køle helt af på risten og opbevar dem derefter køligt og tørt i en kagedåse eller lignende i op til 1 uge.