Sund livsstil

– få inspiration til at skabe en sund og selvkærlig livsstil
for dig og din familie

Sund livsstil er ikke nødvendigvis det samme for dig som for mig.

Derfor kan vi ikke ukritisk følge en bestemt kostretning eller anerkendte “eksperter i sund livsstil”.
Vi kan selvfølgelig med fordel lade os inspirere af forskellige kanaler og følge med i udviklingen og videnskaben.

Men du må tage ansvar for dig og din sundhed og selv mærker efter inderst inde hvad, der fungerer godt for dig og ikke mindst hvad, du kan leve med i længden

På den måde skaber du en langtidsholdbar sund livsstil og ikke bare én, der holder et par måneder.

 

Med min baggrund som kostvejleder og privat total “sundhedsnørd” har jeg også gjort mine erfaringer omkring, hvad sund livsstil er for mig. Dem vil jeg rigtig gerne dele med dig her i mit sundhedsunivers.

Jeg skriver derfor løbende artikler om udvalgte sundhedsemner, som du kan finde på min sundshedsblog herunder og lade dig inspirere af i din egen sundhedsproces.

Du kan endvidere finde en lang række opskrifter til alle dine sunde måltider i løbet af dagen – de er samlet under fanen ‘Sunde opskrifter’.

Endelig har jeg lavet en digital madplan for at gøre livet lettere for dig, der bruger en masse energi på at “finde på noget” hver dag. 

 

Mit bud på en sund livsstil handler langt fra kun om at spise sundt, selv om det selvfølgelig en vigtig og meget basal faktor.

Sund livsstil handler i lige så høj grad også om at styrke din selvkærlighed.

Det gør du bl.a ved at have fokus på finde ro, at nyde og være til stede i livet samt at give dig tid til dig selv.

Sundhed skabes indefra – i kærligheden til dig selv!

Derfor mener jeg, at en sund livsstil går hele vejen rundt, dvs både gennem sund kost, kærlighed til dig selv, fysisk aktivitet, mental bevidsthed, følelsesmæssig balance, gode sociale relationer og et åbent og nærværenede sind.

sund livsstil

 Her får du nogle af mine bedste bud til en sund livsstil:

 

✓  Spis sundt, varieret og så økologisk som muligt. Din krop fortjener det bedste, så undgå pesticider og anden unødig kemi 

✓  Hold dit blodsukker stabilt ved at spise 5-6  sunde måltider dagligt. Ha’ fokus på grøntsager, magert protein og sunde fedtstoffer

✓  80/20 princippet. Dvs at der skal være plads til at nyde en kage eller andet mindre sundt, men det bør ikke fylde mere end 20 pct.
Og husk at nyde det, når du spiser noget, du VIRKELIG har lyst til og drop den dårlige samvittighed. I en sund og varieret kost indgår også
lidt af det usunde 🙂

✓  Sørg for at bevæg dig – gerne 30-60 min. hver dag og få masser af frisk luft og sollys 

✓  Der er mange fordele ved en god nattesøvn, og det er klart på listen over en sund livsstil! Når du sover, restituerer din krop både psykisk og
fysisk og  dit immunfor styrkes. Få en god nattesøvn på 7-8 timer hver nat 

✓  Drik rigeligt med vand, gerne 1 1/2 – 2 l dagligt og begræns indtaget af kaffe og andre koffein- og sukkerholdige drikke. Pep evt vandet op
med citron, lime eller mynte og start gerne dagen med et stort glas vand 

✓  En god fordøjelse er forudsætningen for et sundt helbred. Hvis den ikke fungerer, så er det vigtigt, at du gør noget ved det!

✓  Stress ned! Stress er en dræber for din krop. Hvis du er stresset, så vær ikke bange for at søge hjælp,  uanset hvad der forårsager din stress. 

✓  Træk vejret dybt, ha’ indre ro og vær nærværende i de ting, du foretager dig. 

✓  Kys, kram, kærlighed og latter!  Omgiv dig med mennesker, du holder af, grin og ha’ det sjovt, gør mere af dét, der gør dig glad og nyd livet!

Læs også min artikel Kostråd “to go” – og få endnu mere inspiration med på vejen.